Laatste nieuws

Verwaarloosd erfgoed

Ons platform - het Historisch Platform Dordrecht - heeft samen met een aantal aangesloten organisaties het initiatief genomen om te komen tot een top5 of top10 van verwaarloosd erfgoed op het Eiland van Dordrecht. Via de Vereniging Oud-Dordrecht zijn de leden opgeroepen erfgoed voor te dragen voor die top5 of top10. Nadat De Dordtenaar er al twee maal aandacht had geschonken, heeft RTV Dordrecht onze secretaris bevraagd over het hoe en wat. Met bijgaand resultaat:  https://youtu.be/oKBdL_9c2aU


U kunt overigens nog steeds objecten aanmelden: bij John Steegh, siger@euronet.nl
Nieuw boekje Verhalen van Dordrecht!
Op donderdag 15 juni a.s. komt een nieuwe boekje in de serie ‘Verhalen van Dordrecht’ uit (nr. 43). Dit keer over het slavernijverleden van Dordrecht. Het vertelt over dit verleden aan de hand van een stadswandeling langs panden die op de een of andere manier verbonden waren met de handel in slaaf gemaakten. Het boekje is geschreven door Rowan van der Stelt en Sidney Breidel.


Overigens zijn nog steeds alle boekjes te koop bij de bekende verkooppunten, waaronder het boekje dat wij vorig jaar uitbrachten:  Dordrecht - Sobibór, met als onderwerp de Jodenvervolging in Dordrecht en de 44 in Sobibór vermoorde Joden.