Dordtologie


Ook Dordtoloog worden?


Met de cursus Dordtologie, stadsgeschiedenis van Dordrecht beoogt de Stichting Historisch Platform Dordrecht draagvlak te creëren voor de zorgvuldige omgang met het cultureel erfgoed van de stad: Dordt-promotie en bewustwording van de eigen bevolking. Dordrecht kent inmiddels al meer dan 800 Dordtologen.


Foto's

Klik hier voor foto's 


De cursus ‘Dordtologie’


In tien wekelijkse lessen wordt door 12 docenten aandacht besteed aan belangrijke aspecten van de geschiedenis van stad en eiland. De bijeenkomsten vinden plaats in de Remonstrantse Kerk. De cursus wordt afgesloten op een elfde bijeenkomst met een groepsopdracht en een stadswandeling. lees meer

Cursusinhoud

Klik hier voor de inhoud van de cursus en de praktische informatie.

De docenten

Een overzicht van de docenten: klik hier

Laatste nieuws over de cursus Dordtologie

De cursus Dordtologie mag zich blijven verheugen in een grote belangstelling van de inwoners van Dordrecht en (verre) omstreken. Kijk voor actuele informatie over de mogelijkheid van deelname op de site van Dordtologie.

Uit deze belangstelling blijkt niet alleen waardering voor de mooie stad Dordrecht, maar ook waardering voor de cursus: het achterliggende idee, de opzet van de cursus en de docenten.

Maar … het is ook een aansporing voor hen die de cursus nog niet gevolgd hebben om zich in te schrijven voor de cursus, het aantal plaatsen is steeds beperkt en de belangstelling groot! Inschrijven kan op de bladzijde contact/inschrijven of klik hier.